O nama

Tvrtka ŠMIT ELECTRONIC osnovana je sredinom 1994 godine sa sjedištem u Kutini i to ponajprije kao informatička tvrtka koja se bavi projektiranjem informacijskih sustava tj. razvojem računalnih programa i prodajom i servisiranjem računala. Vrlo brzo, prodajom sve većeg broja računala a i programskih paketa javlja se potreba za upošljavanjem novih djelatnika tako da već početkom 1995. godine tvrtka ima 2 zaposlena i lagano počinje s proširenjem prodajnog asortimana i to najviše u dijelu računalne opreme i
potrošnog materijala.

Tijekom 1996. godine zbog sve većeg interesa kupaca za kupovinom u maloprodaji, u Nazorovoj 37 ŠMIT ELECTRONIC otvara prvi computer shop u Kutini u kome su mogla kupovati i fizička lica a ne samo firme kao do tada. U ponudi su: od konfiguracija računala, printera, scannera i komponenti pa sve do dodatne kompjutorske opreme i potrošnog kompjutorskog materijala. Prodaja računala se iz dana u dan sve više povećava tako da je u 1997. godini prodano gotovo 200 konfiguracija i tvrtka ima 3 zaposlena te postaje ovlašteni MICROSOFT partner.
U proljeće 1998. godine prodajni asortiman se proširuje i na audio-video tehniku tako da se u ponudu uz kompletan kompjutorski asortiman uvode i : televizori, mini linije, videorekorderi, kamere, autoradio program, sony playstation-i, hi-fi komponente, zvučnici, telefoni, mobiteli, audio-video kazete, cd rom mediji, walkman-i, discman-i...

Osluškujući potrebe i zahtjeve kupaca te pokušavajući pratiti sve trendove suvremene tehnologije vremenom proširujemo i asortiman audio-video opreme tako da počinjemo prodavati i DVD-e, sve vrste adaptera, konektora i kablova, satelitsku opremu, zemaljske antene te antenska pojačala i skretnice... Tvrtka
te 1998. godine ima 4 zaposlena.


U 2001. godini ŠMIT ELECTRONIC postaje VIP partner za Kutinu tako da počinje s prodajom VIP pretplata te vrlo brzo postaje vodeći VIP partner na ovom području. Krajem 9 mjeseca dućan se u Kutini iz Nazorove 37 seli u novi, puno veći, poslovni prostor u istoj ulici samo 5 kuća bliže centru grada i od 23.09. ŠMIT ELECTRONIC posluje na adresi Nazorova 27. Povećanjem prostora otvara se nova mogućnost proširenja asortimana tako da se uz povećanje broja modela televizora, linija, videorekordera i sl. prodajni asortiman proširuje i na glazbene instrumente i elektroniku.

2001. godine ŠMIT ELECTRONIC otvara svoju poslovnicu i u Sisku i to u ulici Ante Starčeveća 23 te vrlo brzo postaje jedan od vodećih distributera računalne i AV opreme u županiji.

Tijekom 2002. I 2003. Godine asortiman se proširuje i na male kućanske aparate i na bijelu tehniku. U ovom godinama procvata potrošačkih kredita i kupovima na kreditne kartice i mi ostvarujemo sve bolje i bolje maloprodajne rezultate te firma u Kutini i Sisku 2003. Godine ima 14 zaposlenih i promete od skoro 20 milijuna kn.

Odmah s početkom rada TELE2 u Hrvatskoj ŠMIT ELECTRONIC postaje ovlašteno TELE2 prodajno mjesto za Kutinu.

Uz pomoć i suradnju partnera 2004. I 2005. Godine radimo na još 2 lokacije - u Novoj Gradišci i Hrvatskoj Kostajnici.

   


Kako se u periodu 2004 - 2006. Godine zahuktala ekspanzija maloprodajnih lanaca računalne i AV tehnike po svim gradovima Hrvatske ŠMIT ELECTRONIC mijenja strategiju razvoja firme i tijekom 2006. I 2007. Godine zatvara sve maloprodaje osim dućana u Kutini i počinje s uvozom. Prvi uvozni program su ROBOSAPIEN igračke - roboti. Božić 2006. Donosi boom Robosapeina na hrvatsko tržište i prvi kontejner se prodaje u nepunih mjesec dana. Krajem 2006. Godine stiže i prvi kontejner sa stalcima za LCD/Plasma ekrane i projektore.
Sredinom 2007. Godine stiže i prvi kontejner s laptop torbama i to pod brandom SBOX. Počinjemo izvoziti u sve zemlje ex. Jugoslavije. Vrlo brzo ŠMIT ELECTRONIC postaje vodeći distributer stalaka u regiji. Tvrtka ostaje na 4 zaposlena.

2008. dolazi kriza ali mi ne posustajemo nego sustavno širimo asortiman stalaka, torbi, torbica, sredstava za čišćenje ekrana, HDMI kablova i sl. SBOX postaje sve prepoznatljiviji brand na našem tržištu.

Početkom 2009. godine asortiman SBOX proizvoda se širi na zamjenske tinte i tonere za inkjet i laserske printere. Sredinom 2009. Godine ŠMIT ELECTRONIC započinje s uvozom Manhattan & Intellinet proizvoda i vrlo brzo postaje prepoznatljiv na tržištu kao distributer s
najvećim asortimanom računalne, mrežne, kablovske i druge opreme. Za svega nekoliko mjeseci broj artikala u manhattan & Intellinet asortimanu dostiže brojku 700. Krajem 2009. Godine tvrtka ima 6 zaposlenih.

23.01.2010. ŠMIT ELECTRONIC potpisuje ugovor s IC Intracomom i postaje ekskluzivni distributer Manhattan I intellinet proizvoda za Republiku Hrvatsku. Tijekom godine poslovanje s Manhattan & Intellinet proizvodima se postepeno povećava i ŠMIT ELECTRONIC vrlo brzo postaje jedan od vodećih distributera računalne opreme u Hrvatskoj. 23.09.2010. na godišnjoj konferenciji partnera IC Intracoma iz čitavog svijeta gdje su bili distributeri iz stotinjak zemalja, ŠMIT ELECTRONIC dobiva priznanje „PARTNER RELATIONSHIP OF THE YEAR“. Krajem 2010. Godine tvrtka zapošljava 9 djelatnika.
U 2011. Godini - godina velikih izazova ŠMIT ELECTRONIC ide dalje i seli se konačno u vlastiti poslovni prostor od 900 m2 i to na adresi METANSKA 1. S obzirom na to da je udio veleprodaje sve veći i veći te postaje dominantan kako kroz prodaju u Hrvatskoj tako sve više i u izvozu  tvrtka sve više pažnje pridaje uvozu, distribuciji i izvozu.
U godinama koje dolaze uvozni asortiman se sve više i više proširuju i to kako u asortimanu SBOX proizvoda koje se uvoze iz Kine tako i u broju brandova i grupa artikala koji se uvoze iz EU. ŠMIT ELECTRONIC sada distribuira i poznate brandove : GOODRAM, TENDA, APOLLO, TECHLY ... Udio izvoza je svake godine sve veći i veći i sada se SBOX proizvode izvoze u : Njemačku, Italiju, Slovačku, Češku, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Sloveniju, BiH, Srbiju, Kosovo i Makedoniju.

Nastavljamo i dalje ...

Besplatna dostava

Za narudžbe iznad 1000 kn
 

Pouzdan partner

27 godina uspješnog poslovanja na domaćem i inozemnom tržištu
 

Dostupni klijentima

Telefonom na 044 680 704, mailom na kutina@smit-electronic.hr, u poslovnici...